Ska man förbjuda Facebook på arbetet?

2010/03/22 at 15:00

I valet mellan förbud och dialog kommer jag i de allra flesta fall att välja dialog. Det finns några få saker vi behöver ha förbud mot för att skicka tydliga signaler. Ska förbud då gälla för användande av Facebook på arbetstid? Frågan är inte helt enkel men oavsett vad din ståndpunkt är – håll med om att användandet av sociala medier som Facebook ger din chef chansen till dialog – en dialog som kan sträcka sig långt, mycket längre än bara hur vi använder internet. Det kan leda till diskussioner som mål, personliga mål, förhållningssätt, ansvar och teamarbete.

Jag blev uppringd av en journalist från en kommande tidning som vänder sig till VDar. Spännande – att arbeta med VDar är väldigt utvecklande. Det är ofta ensamt på toppen, det blåser och det gäller att ha en egen ståndpunkt i många frågor. Så mycket bättre om den ståndpunkten bygger på en underbyggd strategi – och inte snabba reptilhjärnebeslut. Här är en artikel i Göteborgsposten på ämnet. Märk väl att formuleringen ”Fegt att förbjuda Facebook på jobbet” inte är min formulering – det är ledarskribentens. Fegt eller ej, det ska i alla fall vara väl underbyggt.

Ledaren finns här

Av Johan

Annonser

Entry filed under: Ekonomi, Företagsutveckling, Johan, Ledarskap 2.0, Marknadsföring 2.0, Socialt Internet.

Facebook Sverige 2010 – Statistik ökning & procent av befolkning Hur man mäter värdet av en Facebook Fan


About this blog

My name is Vladimir Koller and I work as freelance Digital Creative and Web Strategist. I have my own company,One Hot Pixel and work also directly for other agencies and production companies.,

This is my personal blog where I write about anything that interest me and is remotely connected to the exciting field of human (and digital) communication.

%d bloggare gillar detta: