Marknadsföring 2.0 – Kramar istället för böter!

2009/04/29 at 14:41 4 kommentarer

poliskramPolisen i Danmark har, i alla fall enligt detta klipp från YouTube prövat en ny metod för att få cyklister att bära hjälm. Man stoppar snabbåkande cyklister utan hjälm, ger dem en kram OCH en gratis cykelhjälm! Jag hoppas att denna kampanj är på riktigt eftersom den är riktigt skön. Härligt budskap till oss slarviga cyklister som borde veta bättre.

Se YouTube klipp här

Skrivet av: Vladimir

Annonser

Entry filed under: Marknadsföring 2.0, Public Relations, Samhällsutveckling, Underhållning, Vladimir.

Egentligen så hatar jag ”kloka” citat och ordspråk Vi är inte ensamma! Transparens i USA för ökad demokrati!

4 kommentarer

 • 1. johanlange  |  2009/04/30 kl. 12:52

  Sååå smart om man beaktar hur vår hjärna fungerar. En bot eller tillsägelse triggar ofta några av våra drygt 15 försvarsmekanismer – med ringa långsiktig effekt!

  En kram (för dem som gillar närhet) triggar känslocentrum och skapar betydligt djupare minnesspår. Sålunda – helt rätt! Hur ska man göra med dem som inte gillar närhet? Ja, ett förtroligt samtal kanske -men utan pekpinnar. En utmaning!

  Så blev den här dagen litet gladare – tack Vlad!

 • 2. Cleo  |  2009/05/02 kl. 10:30

  Filmen är så vitt jag vet fejkad och bevisar hur lätt det är att manipulera människor. För tio år sedan hade ingen hjälm. Numera ska den med alla medel påtvingas folk så man använder allehanda maktmetoder och skräckpropaganda för att knäcka folks motstånd mot hjälmar.
  Det är inte särskilt farligt att cykla och hjälmhysterin har inget med att det skulle vara farligt att cykla utan ett sätt att kunna kontrollera en grupp människor som råkar tycka cykling är härligt och denna grupp ska såklart övervakas och påtvingas restriktioner som med allt annat.

 • 3. getinvolvedbloggen  |  2009/05/02 kl. 12:00

  Ja, det ser för bra ut för att vara sant. Men min poäng handlar inte om en eventuell statskonspiration mot cyklismen utan om att påverka människor med positiva upplevelser istället för hot. Så jag hoppas ändå att polisen lär sig använda kramar oftare (och ordentliga straff när det verkligen behövs, det är inte en svartvit fråga).

  Vladimir

 • 4. Cleo  |  2009/05/02 kl. 22:32

  Jag tycker en polis ska vara polis och inget annat. Jag tycker inte de kramande hjälmpoliserna ger nåt postivt intryck. Tvärtom är de skrämmande och orwelliska.


About this blog

My name is Vladimir Koller and I work as freelance Digital Creative and Web Strategist. I have my own company,One Hot Pixel and work also directly for other agencies and production companies.,

This is my personal blog where I write about anything that interest me and is remotely connected to the exciting field of human (and digital) communication.

%d bloggare gillar detta: